Een betere zorg voor je patiënten dankzij medication review type 3

Kava apotheek

De apotheker heeft vaak een unieke band met de patiënt, te danken aan zijn nabijheid en laagdrempeligheid.  Zij zetten zich al een tijdje in als huisapotheker om medicatieschema’s te maken. Het medicatiebeleid van de patiënt kan echter nog sterk verbeteren, denk maar aan onder- en overbehandeling, interacties en nevenwerkingen waarvan de patiënt last heeft … Tijdens een medication review type 3 (MR3) worden de medische voorgeschiedenis van de patiënt, de labowaarden en de volledige medicatiehistoriek naast elkaar gelegd. In samenwerking met de (huis)arts en patiënt worden voorstellen geformuleerd om het medicatiegebruik te verbeteren, steeds op maat van de patiënt.

Het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) sprak apr. Anneleen Robberechts, projectcoördinator medication review binnen KAVA, en prof. Hans De Loof (UAntwerpen) hierover in een uitgebreid interview. Lees het volledige interview hier.

Schrijf je hier in om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe opleidingen, onderzoek of anders nieuws rond medication review!

PS: Elke 50e inschrijving krijgt €50 korting op een van onze medication review opleidingen!

Wij sturen nooit spam!
Lees onze privacy policy en cookiebeleid voor meer info.

You might be interested in …